Światowy Dzień Hamburgera dziś celebrowano na całej kuli ziemskiej. Dla wielbicieli tego dania i naszych warsztatowych łasuchów, stał się pretekstem do przyrządzenia pysznych burgerów.
Powszechnie uważane za niezdrowe, i w zasadzie słusznie, bo zawierają wiele szkodliwych tłuszczów i dodatków, mają na szczęście zdrowe wersje. Taką przygotowali uczestnicy z grupy pracowni gospodarstwa domowego pod kierunkiem pani Karoliny. Białe pieczywo zostało zastąpione bułkami pełnoziarnistymi, a tłusty kotlet mięsem z indyka. Dodatki składały się z kolorowych, zdrowych warzyw. Prawdziwa uczta dla smakoszy burgerów i zwolenników zdrowego odżywiania zadowoliła wszystkich.
Zachęcamy do dbania o zdrowie poprzez dostarczanie naszym organizmom witamin i minerałów, które mają korzystny wpływ na ogólny stan organizmu oraz układu odpornościowego. Smacznego!